3. 4. 2017

1.4. Terminologie / Terminology / Terminología

CZ
„To je tak člověk suterén, používá termity, i když není v dobré konvici... A končívá to fiatem.
Abyste alespoň trochu věděli, o čem tady vlastně žvaním, vysvětlím vám v tomto příspěvku všechny (ok, pochybuji, že na žádný nezapomenu) pojmy, které budu na blogu používat. Jasně, mohl bych vás nechat ať si to najdete sami, ale nechci riskovat, že by z toho vylezl Fiat Multipla (viz první věta příspěvku).
Začnu samozřejmě tím nejdůležitějším, neboli co je to:
ROTARY INTERNATIONAL - oficiálně to najdete na tomto odkazu. Ve zkratce, Rotary je celosvětová organizace, podporující humanitu a pomoc postiženým oblastem. Jedním z hlavních programů je Polio+, úspěšně se snažící o vymýcení dětské obrny. 
Motto Rotary je Service Above Self (pomoc ostatním před osobními zájmy).
ROTARIÁN - navzdory očekávání, člen Rotary.
DISTRIKT Rotary - řídit celé Rotary z jednoho místa by bylo skoro nemožné, proto se dělí do distriktů: každý distrikt má na starost určitou oblast (stát, část státu). 
D2240 - distrikt Česko a Slovensko.
D4140 - můj distrikt v Mexiku
KLUB Rotary - distrikty jsou rozděleny do několika klubů, každé větší město má vlastní Rotary klub.
ROTARY YOUTH EXCHANGE (RYE) - česky „Výměna mládeže Rotary“ - je program umožňující studentům strávit rok v zahraničí. Není to výlet, je to vyměněný život: V cizině máte rodinu, přátele, školu... a potom vám ani nepřijde, že jste „v cizině“.
OUTBOUND - student, chystající se jet na výměnu.
INBOUND - student, který je právě na své výměně.
ROTEX(-ák) - Rotex sdružuje bývalé inboundy, podílí se na organizování meetingů, pomáhá budoucím inboundům s přípravou na jejich výměnu.
RYEDB - rotariánská databáze.


EN
"To je tak člověk suterén, používá termity, i když není v dobré konvici... A končívá to fiatem." - untranslatable.
To know a little about what I'm actually told you, I'll explain in this post all (ok, I suspect that I forget some of them) terms that I use on the blog.
Sure, I could have you let yourself recognize it, but I don't want to risk that came out of the Fiat Multipla (see the first sentence of the post - unfortunately, it´s impossible to translate to English, because it is based on some similar Czech words).
I'll start, of course, with the most important thing:
ROTARY INTERNATIONAL - officially it can be found at this link.
In shortcut, Rotary is a worldwide organization supporting humanity and assistance to affected areas. One of the main programs is Polio+, successfully trying to eradicate polio. 
Rotary´s motto is Service Above Self  (helping others ahead of personal interests). 
ROTARIAN - despite to expectations, a member of Rotary. 
DISTRICT Rotary - leading Rotary from one place would be almost impossible, therefore, it´s divided into districts: Each district is responsible for a particular area (country, part of the state). 
D2240 - District Czechia and Slovakia.
D4140 - my district in Mexico.
CLUB Rotary - districts are divided into several clubs, every major city has a Rotary club.
ROTARY YOUTH EXCHANGE (RYE) - a program that allows students to spend a year abroad. It's not a trip, it is exchanged life: Abroad, you have family, friends, school... and then it won´t come to you as like as "abroad".
OUTBOUND - Student, who´ll go on his exchange.
INBOUND - A student who is currently on his exchange.
ROTEX - associates previous inbounds and participates in organizing meetings, helps future inbounds to prepare them for their exchange.
RYEDB - Rotarian database.


ES
"To je tak člověk suterén, používá termity, i když není v dobré konvici... A končívá to fiatem." – Intraducible.
Para saber un poco más acerca de lo que actualmente te dije, te explicaré en este post todos los términos que usé en este blog (ok, sospecho que olvidaré alguno de ellos).
Claro, podría permitirte reconocerlo, pero no quiero correr el riesgo de que se saliera de control (ve la primera frase del post, por desgracia es imposible traducirlo al Inglés, porque está basado en algunas palabras similares al Checo).
Empezaré claro con las cosas más importantes:
ROTARY INTERNATIONAL - Oficialmente se puede encontrar en este enlace.En resumen, Rotario es una organización mundial que apoya a la humanidad y ayuda a las áreas afectadas. Uno de los principales programas es Polio +, que sucesivamente está tratando de terminar con la Poliomielitis.
El lema de Rotario es el servicio superior ‘’Ayudando a otros por encima de los intereses personales’’.
ROTARIANO - Miembro de Rotario.
DISTRITO ROTARIO - Liderar todo Rotario desde un lugar sería casi imposible, por lo tanto se divide en distritos. Cada Distrito es responsable de un área en particular (país o parte del Estado).
D2240 - Distrito de Chequia y Eslovaquia
D4140 - Mi Distrito en México
CLUB ROTARIO - Los Distritos son divididos en Clubes, cada ciudad importante tiene un Club Rotario.
INTERCAMBIO DE JÓVENES ROTARIO (RYE) - Es un programa que permite a los estudiantes pasar un año en el extranjero. No es un viaje, es un cambio de vida: es en el extranjero, tienes familia, amigos, escuela y luego no regresarás como un ‘’extranjero’’
OUTBOUND - Estudiante que irá a su Intercambio.
INBOUND - Estudiante que actualmente está en su Intercambio
ROTEX - Asocia las encuestas anteriores y participa en la organización de reuniones, ayuda a los futuros interesados a prepararse para su Intercambio
RYE - Base de Datos de Rotario

Žádné komentáře:

Okomentovat