26. 2. 2017

1.2 Jak to vůbec začalo? / How it all began? / ¿Cómo lo esperó?

CZ
Toť Otázka. A odpověď není 42. Jak už jsem psal - prostě mě to najednou napadlo. Pak se nějakou dobu nic moc nedělo, kontaktoval jsem svůj rotary klub... a teprve pak to všechno začalo:
První akcí po vyplnění předběžné přihlášky byla schůzka klubu někdy v... říjnu (?) a potom se se vším strhla lavina. Pohovor v klubu, vyplňování databáze RYEDB (ďábelský to vynález), meetingy.
Pohovor. Pro většinu něco, čeho by nejspíš bylo nejlepší se bát, pro mě jedna z mnoha prezentací. Tato ale byla jiná - zkoušeli jste už někdy mluvit o sobě? Před dvaceti lidmi, které vůbec neznáte, a s vědomím, že to, jak se vám tento pohovor povede, může znamenat rozdíl mezi tím, jestli někam pojedete nebo ne? Nebudu vás strašit - není to až taková hrůza. Důležitá je příprava a přesvědčení, že opravdu děláte to, co chcete.
RYEDB. Rotariánské databázi, sloužící ke „zjednodušení“ administrativy, věnuji celý jeden příspěvek, proto tady jenom základ: Dá se to zvládnout, ale počítejte s několika hodinami práce. Pokud se vám to povede a nepřijdete během vyplňování o rozum, máte právo se výměny zúčastnit.
Meetingům (oběma třem) se taky budu věnovat později, ale v podstatě tu platí to samé, co pro databázi: ZŮSTAŇTE V KLIDU!!!



EN
That's the Question. And the answer isn´t 42. As I wrote - once it just occurred to me. Then for some time nothing much happened, I contacted my rotary club... and then it all started: The first event after completing the pre-application was a meeting in my club sometime in... October (?) And then came the avalanche.
Interview. For the majority of people something that would probably be best to be afraid of, for me only one of many presentations. But this was different - Have you ever tried to talk about yourself? Twenty people that you´ve never met, and you know that this interview may mean the difference between going and don´t go anywhere? I will not spook you - it's not such a horror. What is important is preparation and confidence that you are doing what you really want. 
RYEDB. To Rotary database, used to "simplify" the administration, I devote an entire post, so here only basis: It can be done but count a few hours of work. If you succeed and don´t lose your sanity during the filling, you have the right to participate in the exchange.
About meetings (both three) I´ll tell you later, but the essence is similar as to database: KEEP CALM!!!


ES
Esta es la cuestión, y la respuesta no es 42. Como lo escribí, una vez se me ocurrió. Durante algún tiempo no pasó nada, me puse en contacto con mi Club Rotario… y luego todo comenzó: El primer evento después de completar la pre-aplicación fue una reunión en mi Club, creo que en… Octubre (?), y luego vino la avalancha.
Entrevista. Para la mayoría de la gente a veces sería mejor estar asustado, para mí solo es una de las muchas presentaciones. Pero esto fue diferente - ¿Alguna vez has tratado hablar sobre ti? ¿20 personas que nunca has conocido, y saber que esta entrevista puede significar la diferencia entre ir o no ir? No te asustaré, no es un horror. Lo que es importante es la preparación y confianza en que tú estás haciendo lo que en realidad quieres.
RYEDB. A la base de datos de Rotario, utilizada para ‘’simplificar’’ la administración. Dedico una nota completa, aquí es solo la base: Puede estar hecho pero cuestan unas horas de trabajo. Si tienes éxito y no pierdes la cordura durante el llenado de información, tienes el derecho de participar en el Intercambio.
Acerca de las reuniones (las tres), te diré más adelante, pero la esencia es similar a la base de datos: MANTENER LA CALMA!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat